1594052.jpg
Sanotaan että lehmä on viisas eläin, mutta ken sen minulle todistaa saa tuntea todellista kunnioitusta. Nimittäin jos lehmä olisi oikeasti viisas eläin se ei tekisi näin kuten meidän pikku Yyteri 26.5.2008. Huomasimme yhden elukan puuttuvan kahdeksan ryhmästä ja pitihän sitä lähteä etsimään puolituntia ennen lypsyaikaa. arvasimme missä typerä elukkamme on joten etsintä ei kestänyt kauan. Löydettyämme Yyterin sieltä missä epäilimme sen olevan eli suossa, alkoi ankara pohtiminen: Miten saamme elukan ylös suosta? Siippani haki ketjutaljan, kuormaliinan ja köyden, soittipa vielä vanhalle isännälle tulisiko apuun. Köysi piti jollain konstilla saada elukan naaman ympärille riimuksi ja vaihtoehtojahan oli tasan yksi, uimaan!! Vaikka oli lämmin aurinkoinen päivä, suovesi oli jäätävää. Sitten viriteltiin kuormaliina puunympärille, seuraavaksi ketjutalja ja taljan koukku köyteen jossa oli lehmä päässä. Ei muuta kuin hinnaamaan.

1594081.jpg
Sitten vaihdettiin taktiikkaa. Kuormaliina takapuolen alle ja hiiop veto. Ja elukkahan auttoi itse ihan kauheasti, siis ei yhtään, sillä kun oli voimat loppu usean tunnin ponnistelun seurauksena. No saimme kuin saimmekin pikkusemme pois suosta ja totesimme samaan reissuun löytäneemme keltiäis pesän joka hyökkäsi kimppuumme tosissaan. Pureevat muuten samperin lujaa noin parin millin ötököiksi, suihkuun siitä oli päästävä!

1594095.jpg
Aika moisen matkan joutui elukka ponnistelemaan kun lähtöpaikka on tuo koivu ja siitä kuvassa näkyvään pyöreään "lampeen" ja vielä muutama metri takaisin koivulle kunnes raukan voimat loppuivat ja tulimme hätiin parin tunnin päästä. Eläin kuulostaa todella surkealta kun sillä on oikeasti hatä eikä se enää jaksa. Saatiin mekin tehdä tosissaan töitä pois vedossa kun yyterin sorkat oli pohjarupassa ja rahkaa tiiviinä lauttana ympärillä. Loppu hyvin kaikki hyvin. Yyteri on toipumassa navetassa, syö jo jokseenkin normaalisti, makoilee suurimman osan ajasta mutta nousee jo ylös. Viikon tai pari kestää toipuminen ja sitten takaisin ulos muiden kanssa. Toivottavasti osaa vasta edes välttää kyseistä paikkaa.