Meillä tehtiin pikkusen paikan vaihtoja Sapatin lähdön myötä tai lähinnä muut teki sillä aikaa kun minä olin koulussa. Meillä on muutamat elukat vaihtaneet paikkaa mutta nimitaulut olivat pysyneet paikallaan, meni puolituntia iltanavetalla kun pohdin mistä ihmeestä tuo hieho on tuohon tullut kunnes menin esivalmistelemaan Tarua lypsyä varten. Karu totuus paljastui katsoessani nimikylttejä: Tarulla oli Vellan kyltti, Venlalla oli Tarun kyltti ja Vinkku oli ilman taulua kokonaan. Ei muuta kuin taulut oikeiden elukoiden kohdalle ja Vinkulle oma kyltti. Ja taas on navetta oikeassa järjestyksessä.

Uutta vasikkaa odoteltiin jo 1 1/2 viikkoa sitten syntyväksi kun Ukulla rupesi utare turpoamaan kauheaa vauhtia ja kaikki merkit olivat sitä myoden että vasikka sieltä kohta tulee, mutta viimein Uku poiki 22.1 pikkuisen lehmä vasikan. Olisi luullut saavan suuremman aikaan mutta hyvä näin. Uusi vasikka sai sitten nimekseen Alku, tämän vuoden ensimmäinen vasikka kun sai kunnian olla. Alku muistuttaa kyllä enemmän rusakkoa kuin lehmän vasikkaa, on sillä niin paljon vauhtia. karsinassa se pystyy pyörähtämään täyden ympyrän niin nopeasti ettei ehdi näkemään.

Pikkuisen saatiin hämmästellä Torstai iltana lypsyllä kun lehmät ilmoittivat epäjärjestyksestä kuten niillä on aina tapana. Hetken ihmeteltyämme huomasimme irrallaan olevan vasikan ruokinta pöydällä. Otin köyden ja yritin ottaa sen kiinni mutta tämäpä meni sinne mistä oli tullutkin ja vielä samaa kautta mistä oli tullutkin, nimittäin pienestä ryhmäkarsinasta, ruolintapöydän kautta vaikka siinä on lauta metrin korkeudella esteenä. Tämä notkea naudan jälkeläinen pikkuisen notkisti selkäänsä tuli ja meni miten tykkäsi. Laitettiin sitten se sama lauta alemmaksi niin ne perkeleen hiehot (niitä on kaksi samassa karsinassa) puskivat sen laudan poikki heti. Uutta paksumpaa parrua kehiin ni jo alko pysyä.
Torstaina koettiin taas tuttu ja niin paljon vähemmän ihana ystävämme sähkökatkos, se kun ei koskaan vaan piipahda vaan jää pitemmäksi toviksi. Tälläkin kertaa sen viipyi pari tunti ja juuri ennen lypsyn aloitusta. No onneksi se oli ennakoitavissa ja hermot pysy kasassa. Soitettiin vikatietokeskukseen ja saatiin tietoa millä alueella ja kuinka kauan aähköt on poikki, siitä sitten ei muuta kuin tirsoille.