Morjens. Nyt on sitten joulu laulettu ja vuosi vaihdettu. En ole kerinnyt kirjoittelemaan tänne kun on ollut noita kiireitä ja lomaakin on joutunut viettämään ihan urakalla, tekis jo mieli kaupunkiin, vähän.

Täällä on sattunut ja tapahtunut tällä välillä aika paljon, on lähtenyt elukoita teurasautoon, lähinnä sonneja, mutta mahtuu joukkoon yksi lehmä ja toinen odottaa vuoroaan, ilmoitettu alkuviikosta lähteväksi. Ne kuusi vasikkaa joita kirjoitin aijemmin (Äppä, Äly, Ynnä, Ypä, Öky ja Ässä) pääsivät koko joukko suureen ryhmäkarsinaan ja aikansa hämmästeltyään alkoivat juosta ja mölytä aivan innoissaan. Äppä, ryhmän suurin ja vanhin vasikka on myös ryhmän köpsin vasikka, nimittäin kun muut olivat juosseet ja mölynneet n. 30 min ymmärsi Äppäkin hiukan hypähtää, tosin vain etujalat 5 cm irti maasta. Sitä pelotti aivan suunnattomasti kun kaikki muut juoksivat sen ympärillä, yritti piiloutua nurkkaan ja aina kun pikkuisenkin joku kosketti sitä se vastasi potkulla. Onneksi kaikki ovat nyt tyytyväisiä, syövaät ja juovat hyvin ja Äppäkin juoksee jo ilman ongelmia. Äly puolestaan on oppinut käyttämään ääntään vaatiessaan ruokaa. Mitä kauemmin ruoan tulo kestää, sitä kovempaa Äly huutaa. Ökylle sattui hassusti ryhmäkarsinaan asettumisen myötä. Sillä raukalla oli niin pienet sorkat että toinen takajalka jäi kiinni ritilän väliin ja sen jälkeen ritilän päälle jouduttiin laittamaan neljä lankkua ettei sellaista enää sattuisi.

Uusi vasikka syntyi 30.12.2007 vuoden viimeisenä päivänä ja sai nimekseen Zelma, emän nimi kun on Unelma, huomatkaa neljä viimeistä kirjainta. Ja 10.1 olisi odotettavissa vuoden ensimmäinen  vasikka  ja nimen pitäisi alkaa A  kirjaimella.  Aivan liikaa vaihtoehtoja.  Taitaa vasikka saada nimekseen alku.  Emän nimi  on Tåhti  (å:n paikalla pitäisi olla ä)  joten nimeksi käy myös aamu, aurinko tai... kunhan se jotenkin viittaisi emän nimeen... Tåhti on 1. syntyneistä kaksosista ja niin hauskoja on nämä tapaukset, ihan kuin olisi enemmänkin tapauksia verrattavana, että kun Tåhtin pitäisi alkaa tuottamaan maitoa niin Tihtin pitäisi lopettaa maidon tuotanto eli mennä umpeen, mutta tihti ei kun porskuttaa vaikka sen väkirehu annoskin on tiputettu ajat sitten 1/4 normaalista.

Eläinlääkärikin on piipahtanut pariin kertaan. Tumma-lehmälle  laitettiin umpeenpano lääkkeet ja  Utulla lääkittiin aureusta tai jotain, piikkiä se kuitenkin saa lapaan ja yhteen neljännekseen tuubi lääkkeen vetimen sisälle.

Aatu, meidän norjanharmaahirvikoira, oli hätää kärsimässä vuodenvaihteessa kun raketteja ruvettiin ampumaan. Se raukka kun ei ymmärrä muusta kuin hirvikivääristä. Kaikki muu pauke saa sen suunniltaan. Sääliksi käy kaikkia niitä koiria jotaka pelkäävät pauketta, terveisiä Oikkumaahan Tuukalle ja Tuokolle.

Nyt loppuu tämä tarinointi, kuvia laitan kun jotain näytettävään jostai löydän. Terkkuja lukioille!